Wat is een babyshower?

Als je een aantal jaar geleden riep dat je een babyshower organiseerde werd meteen de vraag gesteld: “Wat ga je organiseren?” Inmiddels is dit fenomeen wel bekender geworden in Nederland, maar wordt nog vaak genoeg de vraag gesteld wat een babyshower precies is. Een babyshower is een feest dat als verrassing wordt georganiseerd voor de aanstaande moeder. Meestal wordt de babyshower ongeveer 2 maanden voor de geboorte van de baby gegeven. Het is een echte surprise party, waarbij de aanstaande moeder van niets weet. De plek waar het feest plaats vindt wordt vaak versierd met blauw of roze slingers en ballonnen. De tafels worden mooi aangekleed met decoratiemateriaal in dezelfde kleur en stijl als waar de zaal mee wordt versierd. Natuurlijk mogen hierbij de kraamcadeaus niet ontbreken.

Waar komt de babyshower vandaan?
Voor ons in Nederland is de traditie ontstaan in de 18de eeuw. Franz Schauer, Duitse immigrant, woonde in New York en was van beroep handelsman en zilversmid. Franz verkocht zijn zilveren bekers en borden meestal aan welgestelde mensen. Ieder cadeau kreeg van hem een persoonlijke touche, omdat hij het zilver graveerde. Op deze wijze vond Franz de perfecte manier om nog meer zilver aan de man te brengen. Alleen nu nog de naam baby en shower. Baby is duidelijk, maar waar komt dan die shower vandaag. De naam babyshower is afgeleid van zijn achternaam ‘Schauer’. Het gebruik waaide over naar Europese landen en zo ook naar Nederland. In Nederland wordt de babyshower steeds populairder en zien we dat ze steeds vaker worden georganiseerd voor de aanstaande moeder.

Doel van de babyshower
Het doel van de babyshower is de moeder lekker in de watten te leggen voordat ze gaat bevallen. De organisatie ligt meestal in handen van de beste vriendin die ervoor zorgt dat de zwangere moeder van deze surprise party niets weet. Meestal komen er naar een babyshower alleen vrouwen. De aanstaande moeder wordt dan heerlijk in het zonnetje gezet door familie en vrienden. Tijdens de babyshower worden er spelletjes gespeelt en worden er kraamcadeaus gegeven. Natuurlijk wordt er heel wat af gekletst, waarbij moederschap, de bevalling, de baby, babykleertjes, de kinderkamer en de rol van de vader niet ontbreken.

BabyshowerDo it yourself babyshower pakket meisje
Het organiseren van een babyshower is vandaag de dag helemaal hip! Ga jij binnenkort een babyshower organiseren, dan is een DIY (Do It Yourself) pakket babyshower jongen of een DIY pakket babyshower meisje super handig. Dit pakket bevat heel veel materialen om het feest mooi aan te kleden. Naast de aankleding wil je natuurlijk aankomen met een spetterend babyshowercadeau of een origineel kraamcadeau. Neem een kijkje in de webwinkel en laat je inspireren door diverse kraamcadeaus. Je kunt kiezen uit een kant-en-klaar kraamcadeau of stel zelf een kraamcadeau samen.

© 2012 - 2021 Pretty presents | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel